Home > VMware, vSphere > Resolving “The server fault ‘SystemError’ had no message” when doing “Edit Settings” on a VM converted from a Template

Resolving “The server fault ‘SystemError’ had no message” when doing “Edit Settings” on a VM converted from a Template

When i was trying to edit a VM converted from a template on vCenter 4.1, i stumbled upon the following error:

image

It can resolved by following these steps:

– Shutdown the VM

– Right click the VM and select Remove from Inventory.

image

– Go to the Datastore Browser and look for your VM you just removed.  Right-click the .vmx file and select Add to Inventory.

image

– Follow the wizard to add it to the same place as it was before.

Problem solved!

Advertisements
Categories: VMware, vSphere
  1. August 9, 2011 at 00:49

    thanks, saved me 🙂

  2. Alex
    August 23, 2011 at 21:51

    Thanks a lot, much appreciated, helped me!

  3. Dhiren
    January 23, 2012 at 07:35

    cheers for the post, helped me out.

    Dhiren

  4. February 14, 2012 at 16:35

    Worked for me!

  5. Tanzeem
    August 29, 2012 at 08:48

    Thanks, worked for me too.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: